Bericht versturen
Wuhan Desheng Biochemical Technology Co., Ltd
Wuhan Desheng Biochemical Technology Co., Ltd
nieuws
Thuis / nieuws /

Company News About Voordelen en voorzorgsmaatregelen van de biologische buffer Tris-basis

Voordelen en voorzorgsmaatregelen van de biologische buffer Tris-basis

2024-04-28
Voordelen en voorzorgsmaatregelen van de biologische buffer Tris-basis

Een bufferoplossing is een gemengde oplossing bestaande uit zwakke zuren en hun zouten of zwakke basen en hun zouten, die de invloed van externe sterke zuren of bases tot op zekere hoogte kan weerstaan.het behoud van een relatief stabiele pH-waarde van de oplossingHet heeft een uiterst belangrijke betekenis in het onderzoek van de biochemie.Tris bufferals voorbeeld om te praten over de relevante kennis van Tris buffer.

 

Voordelen van Tris bufferoplossing


1. Hoge oplosbaarheid in water: Tris buffer heeft een hoge oplosbaarheid in water en is inert in veel enzymreacties.


2Een breed toepassingsgebied: Trisbuffer is geschikt voor vele biochemische experimenten en speelt ook een belangrijke rol in cosmetica, in vitro-diagnostiek, moleculaire biologie en coatings.


3. Goed bufferactiviteit: Tris buffer heeft een sterk bufferactiviteit en kan de pH-stabiliteit van de oplossing binnen een bepaald bereik, meestal tussen 7,5 en 9, handhaven.


4. lage interferentie met biochemische processen: reageert niet met calcium, magnesium ionen en zware metalen ionen om te neerslaan.


5. Trisbuffer heeft een sterke alkalischheid en in experimenten kan Trisbuffer worden gebruikt om bufferoplossingen met pH-waarden variërend van zuur tot alkalisch te bereiden.

 

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik van Tris buffer:


1、Tijdens het experiment kunnen huidopname en contact met Tris buffer letsel veroorzaken, en er moeten handschoenen en een bril worden gedragen tijdens de operatie.


2. Tris buffer wordt gemakkelijk beïnvloed door licht, zuurstof en andere factoren, dus het gebruiksscenario moet worden overwogen tijdens het configuratieproces.Het effect van temperatuurveranderingen op de pH-waarde van bufferoplossing (Δ pKa/°C=-0.031) Als de pH van de bufferoplossing bijvoorbeeld 8,4 is bij 4 °C, is deze 7,4 bij 37 °C. Daarom moet de bereiding worden uitgevoerd bij de aangegeven temperatuur.Tris HCl bufferoplossing, bereid bij kamertemperatuur, mag niet worden gebruikt bij 0 °C tot 4 °CDe pH-waarde wordt sterk beïnvloed door de concentratie van de oplossing en wanneer de buffer tien maal wordt verdund, is de verandering in de pH-waarde groter dan 0.1Daarom moet bij het gebruik van Tris-buffer in sommige experimenten waarbij hoge pH-wijzigingen vereist zijn, meer aandacht aan dit punt worden besteed.


3.Trisbuffer mag niet worden gebruikt bij de bepaling van benzoïnezuur (BCA).


4Tris kan reageren met verschillende moleculen, waaronder RNA-enzymremmers, aldehyden, enzymen, DNA en veel voorkomende metalen zoals Cr3+, Fe3+, Ni2+, Co2+, en Cu2+, en kan interactie hebben met zware metalen,maar hebben ook remmende effecten in sommige systemen.


5Tris buffer bevat ammoniumgroepen die condensatie reacties met aldehiden kunnen ondergaan en bepaalde storende effecten hebben op bepaalde biologische systemen.

 

Bereiding van Tris bufferoplossing


Om 1 liter Tris-buffer te bereiden, wordt 121,14 g Tris opgelost in 750 ml dH2O.De pH-waarde kan worden aangepast door de molarverhouding van Tris HCl (verhoogde zuurgraad) of Trisbasis (verhoogde alkaliteit) te verhogen en met behulp van de Henderson-Hasselbalch-vergelijking te schatten.. Vul met dH2O tot een eindvolume van 1 L en steriliseer door een filter of autoklaaf.


Over het algemeen is Tris-buffer een veelgebruikte en efficiënte buffer die op grote schaal wordt gebruikt in biochemisch, moleculair biologisch en biotechnologisch onderzoek.en zuiveringIn het enzymatische reactieproces moeten bufferoplossingen met een passende pH- en ionsterkte worden gebruikt.die de experimenteerder kunnen helpen de pH-waarde te stabiliseren en de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het experiment te waarborgenTris en anderebiologische bufferactiesontwikkeld en geproduceerd door Hubei Xindesheng Material Technology Co., Ltd. hebben voordelen zoals goede wateroplosbaarheid, hoge zuiverheid en sterke bufferactiviteit.Als je afgeleide bufferingsmiddelen van Tris nodig hebt...Als u geïnteresseerd bent, klik dan op de officiële website om meer details te lezen!